REFERENS

VAD HAR VI GJORT DET SENASTE?
Här kan du läsa om uppdrag vi genomfört. För mer frekvent uppdaterade bilder från jobb besök vår Instagram

10 feb 2021

Nu är det vinter och det är en bra tid för trädfällning då det är tjäle i marken. Vi utför med fördel även hamling så här års. Här hamlar vi lönnträd i Råsunda. Hamling är en klassisk metod att beskära träden som användes i det gamla jordbrukssamhället. Genom att runt vart tredje år plocka bort alla grenar utvecklar man korta tjocka träd med lång livslängd och vars grenar man historiskt haft som vinterfoder åt boskapen.

10 okt 2020

Nu har vi beskurit fruktträd färdigt för i år. Här har vi tagit hand om ett gäng träd med Ingrid Marie-äpplen på grenarna. Behöver du hjälp med beskärning av äppelträd så är du välkommen att höra av dig.

17 jul 2020

Vissa träd är mäktigare än andra att beskära. Här tar vi hand om äldre ask. Bort med döda och korslagda grenar och viss reducering av löv för att ge lite mer ljus in på tomt.

02 jun 2020

En gran hade vuxit sig för stor mellan andra träd, hus, elledningar och gångväg. Sektionsfällning genom klättring var givet rätt tillvägagångssätt. 

15 apr 2020

En härlig vårdag dödvedade vi stora ekar i Solna. Det betyder att vi klättrade i träden och plockade bort stora döda grenar som annars riskerar att falla ner på bilar och förbipasserande. Med mycket trafik och trånga utrymmen kräver det precision och teamwork.

20 feb 2020

Efter kraftiga vindar i Stockholmsområdet senaste tiden har vi fått röja upp efter en del träd som fallit. Rotvältor och vindfällen ska bara hanteras av personer med erfarenhet. Här sågar vi upp en tall efter att ha vinschat ner rotvältan.

5 feb 2020

Sektionsfällning av gammal asp i Djursholm. Trädet stod för nära byggnader och då aspen är ett träd som är väldigt mjuk i sin ved och ofta innehåller ihåligheter föreslog vi trädfällning.

Vi lämnade en 5m hög högstubbe med ihålighet på ca 30 cm. Perfekt för bostad för en uggla.

15 jan 2020

Uppsågning av gammal ek med hjälp av Alaskan Mill portabelt sågverk. Hårt arbete för att såga i flera hundra år gammal ek men "slabsen" man får ut blir sällsynt bra material för framtida träarbete. Krävs först flera års torkning innan virket kan börja användas.

 

Träd som denna gamla ek fälls av oss väldigt sällan och då i anledning av att det utgör fara för människor eller byggnader. Till exepempel om det håller på att kollapsa.

1 jan 2020

Vertikal Trädvård och Trädfällning AB firar med denna nya hemsida. Vi ser fram mot nya spännande uppdrag i år.

© 2020 Vertikal Trädvård och Trädfällning AB.  E-post: vertikal.trad@gmail.com

Organisations nr 559239-1873. Godkänd för F-skatt.

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
  • YouTube